Get the Flash Player to see this player.
Flash Image Rotator Module by Joomlashack.
Holland Focus Photo Gallery
Holland Focus Photo Gallery
Holland Focus Photo Gallery
Holland Focus Photo Gallery
Holland Focus Photo Gallery

Cover

Rijkhoff Language Services

Receive our e-newsletter free

To receive our bi-monthly e-newsletter and announcement of special events, click here

MelbourneMove

Dutch TV

Reader's Comment

Thank you for your email explaining that the printed version of the Holland Focus magazine has been discontinued. Whilst I and my wife enjoyed receiving it each quarter, we shall still enjoy receiving the online version. You have offered to refund the unused portion of our annual subscription. However, I am most happy for you to retain it as you are still offering us a lovely service.
Don
Beleef de natuur bij de Philips Fruittuin!

door Ton van Rooij

Aan de rand van Eindhoven en tóch midden in het groen ligt de Philips Fruittuin. Dit ooit door elektronicaconcern Philips opgezette bedrijf is tegenwoordig véél meer dan enkel een fruitplantage. Want sinds enige jaren bevinden zich hier ook een bezoekers- annex vergadercentrum, restaurant en landwinkel.
Van april tot en met oktober is hier het meest te doen. Dan worden er rondleidingen gegeven, speurtochten voor kinderen gehouden en bezoekers in de gelegenheid gesteld om op het terrein te picknicken en – gedurende enkele weken – zelf appels te plukken.

Read more...
 
Streetcats, de kracht van de meiden

door Ton van Rooij

Niet alle tieners blaken van zelfvertrouwen, weten over welke talenten ze beschikken en hebben een juist beeld van zichzelf. In ’s-Hertogenbosch (ook bekend als Den Bosch) was dat tien jaar geleden voor de toenmalige tekenlerares Margriet Windt reden om Stichting De Zebra op te richten en onder die vlag zulke jongeren een helpende hand te reiken.

Read more...
 
Musical SKY creëert 3D-(droom)wereld

door Ton van Rooij

De allereerste voor het theater gemaakte musical in 3D – en ook nog van grotendeels Nederlandse makelij. Dat is SKY, een productie afkomstig uit de koker van Robin de Levita’s en Kees Abrahams’ bedrijf Imagine Nation, songwriter/producer/promotor John Ewbank en zanger Marco Borsato. Op 3 april gaat deze door het 3D-element al bij voorbaat spraakmakende musical in Theater Amsterdam in première.

Read more...
 
Nederlandse bouwwerken wereldwijd

Nederland heeft wereldwijd veel gecreëerd, waaronder een goede naam

door Ton van Rooij

Het ontwikkelen van geavanceerde waterkeringssystemen en het droogleggen van waterrijke gebieden – technologisch gezien zijn dit slechts twee van de dingen waar Nederland bekend om staat en geprezen voor wordt. Waterbeheer is ook een onderwerp waar Koning Willem-Alexander heel erg geïnteresseerd in is.
Op het gebied van bouw en infrastructuur heeft het Nederlandse bedrijfsleven tevens wijdverbreide faam verworven als het gaat om het ontwerpen en/of realiseren van gebouwen, bruggen, energieopwekkingsfaciliteiten, havens, waterwegen, tunnels, spoorlijnen, wegen, enzovoorts.
Ook in het buitenland is de Nederlandse expertise in de bouw en infrastructuur uitvoerig in de praktijk gebracht. Laten we eens kijken naar enkele van de voornaamste spelers in deze specifieke arena.

Read more...
 
Zelf je huid in de gaten houden

Logo SkinVisionEen revolutionaire oplossing om de gezondheid van je huid zelf te controleren

door Ton van Rooij

Uit recent onderzoek van Euromelanoma, een pan-Europese huidkankercampagne, is gebleken dat 54% van de overlijdensgevallen als gevolg van melanoomhuidkanker, de meest ernstige vorm van huidkanker, voorkomen had kunnen worden.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 1 of 3
MyDutchAncestors

Holland Focus Photo Gallery

Did you attend a Dutch community event? You may find yourself on one of the numereous pictures in our photo gallery. Have a look.

Looking For ... ?

Are you looking for someone or something? Or are you willing to help someone out with his search? Read the announcements in our looking for section.

Send an E-Card

E-CardClicke here to send a free Holland Focus e-card to your friends and family.

Colouring Picture

Colouring PictureSpeciaal voor de Troonswisseling.
Fun for the children! Download a full size picture here.