Cover

Radio NED fm
Lenny Kuhr ...

... laat haar gevoel spreken in haar muziek

Ton van Rooij

Ze zit al bijna een halve eeuw in het vak, maar denkt er nog láng niet aan om te stoppen: singer-songwriter, kleinkunstenares, dichteres en schrijfster Lenny Kuhr. Dat blijkt ook wel uit haar agenda, want nog tot en met mei 2017 toert de Brabantse, die in 1969 in één klap beroemd werd met het lied De troubadour, door Nederland en Vlaanderen met haar theaterprogramma Gekust door de eeuwigheid, geënt op haar gelijknamige boek. Hierin verwoordt ze via overdenkingen, liedjes en gedichten de grote betekenis die spiritualiteit al vele jaren voor haar heeft.

Read more...
 
Tasty Comedy

Vermaak met smaak op De Pier in Scheveningen

Ton van Rooij

Dubbel genieten tijdens een avondje uit door onder het nuttigen van een heerlijk viergangendiner het neusje van de zalm onder de comedians voorgeschoteld te krijgen. Dat zijn in een notendop de twee pijlers waarop de sinds 6 mei jongstleden opgevoerde culinaire comedyshow Tasty Comedy rust. Nou ja, twee pijlers… Véél meer eigenlijk, aangezien alle voorstellingen plaatsvinden op de volledig gerenoveerde Pier in Scheveningen.

Read more...
 
Miss Montreal

Miss Montreal maakt muziek die je raakt

Ton van Rooij

Poprock met een emotionele en niet zelden persoonlijke lading – zo laat de muziek van singer-songwriter Sanne Hans, de frontvrouw van de Nederlandse band Miss Montreal, zich misschien nog wel het beste omschrijven. In de loop van de afgelopen acht jaar scoorde ze tal van hits, bracht ze zes albums uit, deed ze vele festivals en theaters aan, jureerde ze bij twee talentenjachten en lanceerde ze zowel haar eigen popfestival als tv-programma. Ja, ze is van vele markten thuis, deze ontwapenend spontane, vrolijke en humorrijke, maar ook buitengewoon gevoelvolle en empathische artieste!

Read more...
 
Beleef de natuur bij de Philips Fruittuin!

door Ton van Rooij

Aan de rand van Eindhoven en tóch midden in het groen ligt de Philips Fruittuin. Dit ooit door elektronicaconcern Philips opgezette bedrijf is tegenwoordig véél meer dan enkel een fruitplantage. Want sinds enige jaren bevinden zich hier ook een bezoekers- annex vergadercentrum, restaurant en landwinkel.
Van april tot en met oktober is hier het meest te doen. Dan worden er rondleidingen gegeven, speurtochten voor kinderen gehouden en bezoekers in de gelegenheid gesteld om op het terrein te picknicken en – gedurende enkele weken – zelf appels te plukken.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2

Send an E-Card

E-CardClicke here to send a free Holland Focus e-card to your friends and family.

Colouring Picture

Colouring PictureSpeciaal voor de Troonswisseling.
Fun for the children! Download a full size picture here.